Oudejaarsdag … altijd weer een bijzonder moment

Oudejaarsdag … altijd weer een rare dag. De Top 2000 loopt op een eindje, het vuurwerk knalt, de jaaroverzichten struikelen over elkaar via tv, radio en social media. Met vuurwerk en jaaroverzichten heb ik trouwens helemaal niets. Ik erger me mateloos aan beiden. Maar dat even terzijde. Op zo’n dag als vandaag kijk dan toch altijd even terug naar het jaar dat bijna ten einde raakt. Niemand weet wat en nieuw jaar zal brengen. Daarom heeft alleen terug kijken enige waarde.

Het was weer een bijzonder jaar. Ik zeg ‘weer’ omdat ik áltijd op oudjaarsdag tot de conclusie kom dat het jaar bijzonder is geweest. Maar 2015 was écht een bijzonder jaar. Wel met hoogte- en dieptepunten zoals ieder jaar, maar die waren hoger en dieper dan normaal. Dat is een gevoel dat iedereen wel eens heeft denk ik. Dat zijn ook persoonlijke dingen waar iedereen zijn of haar eigen waarde aan hecht. Denk aan familie, sport, muziek, hobby’s, werk en zo zal menigeen nog wel iets op kunnen noemen.

2015 … het was me wel een jaar hoor. Mijn moeder die van het één op het andere moment een andere moeder werd dan zij voorheen was, De Graafschap dat totaal onverwachts promoveerde, een nieuwe muziekband. Maar ook dat ik stukken voor de regionale huis-aan-huis krant ging schrijven en presentatieklussen mocht gaan doen bij mijn cluppie die ik al 40 jaar trouw ben. Dat ik publiekentertainer en musicmanager werd tijdens de thuiswedstrijden in het eredivisievolleybal bij Seesing Personeel Orion, voorheen heette dat trouwens gewoon speaker. Op de valreep een benoeming van trouwambtenaar binnen mogen slepen. De trotse momenten die mijn kids me bezorgden. Maar wat ook zeer zeker (daar komt ie weer) bijzonder waren de onmoetingen met mensen die ik niet kende. Bij bijvoorbeeld muziekfestivals en bij Le Camion Rosé. Dat ervaar ik als zo ontzettend waardevol. Ja, dat zijn momenten en gebeurenissen die ik koester.

Kortom, 2015 was dus een jaar om nooit te vergeten. Wat 2016 zal brengen weet niemand. Dat het een bijzonder jaar zal worden weet ik in ieder geval zeker. Dat hebben de laatste jaren wel bewezen.

Neem 2015 eens voor jezelf door, wat heeft het je gebracht. Weet zeker dat jij ook zult zeggen “het was weer bijzonder”.

Voor iedereen alvast een mooi 2016 gewenst.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *