Rokjesdag?

Eindelijk was het dan zover, de eerste warme dag van 2015 was een feit. Gelijk maar omgedoopt in rokjesdag. Het had ook hemdjesdag, korte-broeken dag of geen-onderbroek-aan dag kunnen heten. Want weet je dat er mensen zijn die geen onderbroek dragen wanneer de temperatuur de 15 graden gepasseerd is? Trouwens het eerste muzieknummer dat in me opkwam was ‘Dames laot de rokjes noe maor waejen’ van Normaal.

Ik was bij de visboer en moest wachten op de kibbeling die ik voor m’n moeder ging halen. Zij is door omstandigheden even minder mobiel en kan dus niet veel op dit moment.

Ik stond me te verbazen bij die visboer. Die had z’n viskar op het winkelplein staan waar ik de tijd nam om eens te kijken of rokjesdag ook echt rokjesdag mag heten. Weinig rokjes, wel jonge knapen die hun melkwitte benen toevertrouwden aan de zon en aan het winkelend publiek. Tattoos en piercings die tijdens de winter in de verpakking zijn gebleven worden weer getoond. Dan zie je dus echt wat zo’n eerste warme lentedag met een mens kan doen.

Naast de knapen die hun korte broek haastig uit de kast hebben getrokken zijn er ook de twijfelaars. Jas aan, jas uit. Lange mouw of korte mouw. Ook die ambtenaren van het waterschap die wandelend naar de visboer zijn gegaan. Twee hadden een jas aan, de derde stond met zijn geruite ambtenarenblouse aan de statafel zijn visje te eten. Overigens wel met het bovenste knoopje dicht.

Heerlijk om die tegenstelling te aanschouwen wanneer je staat te wachten op de overheerlijke kibbeling. Maar om nou te zeggen dat ik als man genoten heb van de eerste rokjesdag van 2015 … nee, dat was absoluut niet het geval. Heb ik toch meer genoten van de kibbeling.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *