Voorjaarszon

Daar zit je dan met een kop koffie in de eerste voorjaarszon. Een duif koert verliefd op de pergola en de kat zit met z’n ogen dicht te genieten. Zelf doe je de ogen ook even dicht en wordt je overvallen door zo’n mijmermoment.

De winter ben ik weer goed doorgekomen, geen griep gehad, geen gekke dingen gebeurd. Dat is toch maar mooi meegenomen. De temperatuur stijgt geleidelijk, het daglicht schijnt alweer wat langer, langzaam komen de knoppen in de bloemen en bomen. Het geeft weer nieuwe energie. Een glimlach kan niet onderdrukt worden.

Dat zoiets simpels als een voorjaarszon mens, dier, boom en plant zo kan beïnvloeden. Dat het zo’n grote invloed heeft op alles en iedereen die op deze aardkloot ronddoolt. Er wordt wel eens gescholden op het weer in Nederland maar dankzij de wisselvalligheid genieten we wel meer van die eerste voorjaarszon.

Eigenlijk besef je dat pas wanneer je de eerste zonnestralen van deze prille lente over je heen laat komen. Zelfs het kopje koffie smaakt dan lekkerder. Je bent meer dan welkom voorjaarszon!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *